luni, 10 decembrie 2012



Ce inseamna :                                                  

“””O PENSIE NESIMPTIT DE MARE “””                          

                          

sau      

“”” O CONDAMNARE LA 25 DE ANI “””de catre Securitate,
                                                          desi Tribunalul Militar Cluj  a ... zis “doar” 6 ani………???????



       In 1965, apare prima “nota informativa “ despre mine (aveam sa aflu asta dupa 46 de ani , cind mi-am citit dosarul la CNSAS……deci inca de la 15 ani am fost condamnat la distrugere  …………….Am fost mai tot timpul premiantul clasei, dar pentru ca am fost vazut ca am intrat intr-o biserica , am fost dat afara din “pionierii”, apoi prin clasa 8-a pentru ca la un concert al trupei Cromatic la Bistrita am dansat fara camasa, am fost dat afara si din UTC………..
       Dupa , terminarea scolii profesionale de comert din Cluj am ajuns ,cel mai bun ospatar din bistrita,eram chemat sa-i servesc la masa pe toti stabii (pardon: Tovarasii ) de la Bucuresti , atunci cind veneau la Bistrita , chiar si pe Ceausecu, dar, apoi dat la o parte de toti sefii de restaurant, pentru ca am fost inchis politic. (6 ani pentru scrisori catre postul de radio Europa Libera, mai exact lui Cornel Chiriac ) in limbajul lor : conform art. 166 alineat B Propaganda impotriva Orinduirii Socialiste…………
       Chiar si cei din familia s-a ferit de mine , eu fiind oaia neagra a familiei, pentru aceeasi cauza : detinut politic….
       , caracterul unui tinar, dupa ce a trecut de cei 7 ani de acasa, se poate forma pina pe la 20-22 de ani…..eu am inceput la 19 ani cu “facultatea de stiinte politice de pe Zarca de la Aiud “……6 ani…….. Dupa citeva luni de la arestare, cind inca eu credeam ca mai am un pic de  “ EU “, apare in ziarul “Scinteia Tineretului “ un articol “ Cum s-a scufundat Vaporul lui Emil “,articol in care se scria ca eu sint seful unei organizatii de Hipy pe tara si alte laude comuniste la adresa mea…..
       Vorbeam de mindrie…., dupa ce am citit articolul (mai tirziu am aflat ca doar eu am primit ziarul in celula ), m-am inscris in audienta la CI-stul puscariei ,adica securistul ,ma gindeam eu sa protestez……raspunsul a fost foarte colorat:” dute-n Mata de mucos, ce protest vrei tu , nu iti dai seama ca tu pentru restul vietii esti sters din evidentele ….Republicii Socialiste Romania… esti sters pentru 25 de ani din toate evidentele. Am incercat timid sa-I amintesc ca eu sint condamnat la “doar” 6 ani, la care mi sa raspuns sec……las ca vei vedea tu ce inseamna , 25 de ani………….Am vazut…..mai vad si azi inca….. Apoi dupa vre-o trei ani , Ceausescu a fost intrebat, daca e adevarat ca in Romania acelor ani existau Detinuti Politici ???    …..bineinteles ca raspunsul lui a fost NU, dar a acceptat totusi ca mai sint citiva bolnavi mintali ( nebuni )izolati, dar care nu pot fi considerate periculosi pentru societatea …multirateral dezvoltata…   A doua zi n-i sa schimbat titulatura din “detinuti politici” in detinuti CSS, adica detinuti contra securitatii statului…….    Eu si cu un tinar din Brasov , Botea Cornel, pe nume, am incercat sa ne manifestam indignarea fata de minciunile “conducatorului iubit “….nu cred ca vreti sa stiti ce bataie am mincat amindoi , plus 10 zile de izolare totala bonus. CI-istul inchisorii a zis ca trebuie o data sa invatam ca noi nu mai existam pentru restul lumii….cei 25 de ani , nu s-au terminat inca. La incercarea timida a colegului de suferinta Botea Cornel  de ai aminti ca de fapt au trecut déjà trei ani, si ca mai sint doar 22……………s-a uitat la noi si cu o voce (pentru prima data m-i sa parut …omeneasca),……..Pentru voi , cei 25 de ani vor fi tare lungi, nu cred ca le ve-ti vedea capatul…………..Adevarat a grait……de multe ori , am impresia ca si acuma mai ticae ceasul la cei 25 de ani….. De abea dupa ce am iesit afara am reusit sa inteleg in adevaratul sens al cuvintului ce inseamna  in limbaj securist = 25 de ani condamnare…….
       Dupa eliberare am inceput sa lucrez din nou ca Ospatar la cel mai luxsos local din Bistrita, crezind ca voi putea sa iau viata de la capat…………Sfinta Naivitate……cesul celor 25 de ani ticaia mai departe.
       Nu aveam dreptul la promovari in meseria mea, apoi cind i-am refuzat sa le fiu turnator, ---veneau la restaurantul unde lucram, aveau un ziar inpaturit , care dupa ce plateau consumatia il fluturau  si ziceau destul de tare ca sa se auda pina la trei, patru mese in jur ….”mutumim pentru informatie “…asa mi-am pierdut aproape toti prietenii……iar sefi de restaurant ma pasau de la unul la altul……apoi am PROMOVAT in sfirsit intr-o functie mai acatari…….SEF La MATURATORI, la tzigani din salubritate…..minunat , nu?,
       apoi avansat muncitor necalificat  la descarcat de vagoane de var nestins, fara masca sau asa ceva ……sanatate curate……..e si asta un motiv pentru pensionarea mea inainte de vreme ……
       Ajuns in Germania, cind veneam in concediu in Romania, si veneam cu masina si remorca plina de cadourii, intr-un cuvint cind am avut bani am avut multi “Prieteni”, multi……..acum cind nu mai am bani de loc  , nici macar de mincare …..nu ma mai cunoaste nimeni…….
       Pe scarile Anbasadei Romane din München,cind ma duc si eu sa votez…….. se fac bisericute ….cei intelectuali deoparte  cu aere de …………………………….si ceilalti…..cei intelectuali sunt cu mult deasupra , nici nu ne baga in seama………desi suntem la fel de patrioti si uni si alti, sunt convins de asta !
       La Somes TV, dupa filmarea unui interviu cu si despre condamnarea mea, prietenia cu acei oameni minunati de acolo ,a fost intrerupta brutal pe motiv ca nu sunt la nivelul lor de cultura………dureros
       Oare faptul ca am fost inpiedicat sa-mi continui scoala (Liceul ff frecventa ) in mod brutal numai pentru ca am refuzat sa fiu turnatorul securitatii, mai intereseaza pe cineva acuma ? Nu cred !
       “”Un dosar slabut, fara mare importanta”” "m-am uitat peste dosar
            dar destul de sumar “”……asa s-a exprimat un cercetator de la , Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).…….dar oare faptul ca viata unui tinar a fost distrusa , are vreo importanta ??.......
       Dupa 25 de ani de munca in Germania  capat ….345 € pensie de boala, iar dupa 19 ani (10 ani lucrati efectiv plus cei 6 ani de puscarie care se socotesc -9 )de munca in Romania capat 135 LEI pensie…………….
       O pensie “nesimptit de mare”……asa s-a exprimat unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, ceea ce ma durut al dracului de tare…….pentru 19 ani vechime in Romania , capat ……135 lei lunar…. Si asta o spune unul dintre …..cei mai buni prieteni ai mei……….
       “”Fugar din Romania ca se gindeste doar la familia lui”” aud acuma aici pe Facebook……….si ca ar fi cazul sa ne intoarcem inapoi in Romania ………da , eu ma intorc , dar dau cu capul de un zid, al unei altfel de civilizatii……….care nu ma intelege…si ori ce fac , este gresit, eu sunt vinovatul…….
        Tot ca si un cadou de la fosta securitate, sint omul cu doua CNPuri, si asta trebuie acuma sa o corectez eu din banii mei …din pensia mea cea nesimptita de mare……….
        Acum la virsta mea  cu doua boli mindre, asthma si diabet, lasind la o parte  alte maruntisuri ,tare ma tem ca s-a umplut paharul si am sa inchei aceasta lupta cu mine sau cineva care nu vrea sa-si arate fata………..
Intradevar , ceasul celor 25 de ani , ticaie inca………………….
Asa ca daca mai intervin cu cite o postare pe vreo pagina de intelectuali, sa ma iertati si sa ma ignoratii……….
Un Craciun Fericit va doresc la toti si ……….daca voi nu ma vreti ….eu va iubesc totusi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu