miercuri, 16 noiembrie 2011

Dupa 40 de ani ...........................................

DUPA ....40 DE ANI........
Noiembrie 1971- Noiembrie 2011
 
Poveste  adevarata in doua acte
  
La mai mult de un an de la arestarea mea , 14.iulie.1970, aparea in ziarul Scinteia Tineretului un articol comandat in scopuri propagandiste articolul " Cum s-a scufundat "vaporul" lui Emil ". Am aflat doar, de acest articol, dar de citit (vazut )  , deabea  acum dupa 40 de ani am avut ocazia.. 
Dupa multe cautari  pe la mai multe arhive, pe data de 21 octombrie , sincer fara prea mari sperante, am trimis un mail  la--  Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Bucuresti---......dupa citeva zile , mai exact pe 01.Noiembrie.2011 primesc un raspuns din partea doamnei Gina Enescu in care m-i se explica ca din cauza indiciilor firave date de catre mine nu sa gasit nimica.....fara prea mari sperante am mai adaugat cite ceva ce imi mai aduceam aminte.........dupa citeva ore, tot pe data de 01.noiembrie.2011, primesc un mail cu foto-copiile articolului mult cautat, gasit de catre doamna Filica Draghici . La intrebarea mea : "Cum ma pot revansa pentru munca lor ????", am primit pe data de 02.noiembrie.2011 un nou mail scurt ....in fata caruia ma inchin : 
"""Stimate domn,  Ne bucuram ca v-am putut ajuta!""" semnat Gina Enescu si Filica Draghici.........
Fara nici un alt comentariu, ma inclin in fata unor astfel de oameni.....Aveti tot respectul meu stimate Doamne, si inca o data : Va Multumesc !


 Si cum ve-ti  citi in acest articol se face o comparatiie intre "gasca de golani " inventata pe seama mea, si un alt grup de tineri  adevarati ai acele epocii comuniste.......... voi  face si eu o comparatie :
Voi pune in balanta pe o parte aceste doua doamne care fara plata, fara vreun beneficiu si fara sa ma cunoasca  au cautat in arhive si au si gasit acest articol..........pe de alta parte a balantei voi aseza pe  Presedintele AFDPR,Octav Bjoza, ......
In anul 2009, am scris unui ziar local din Brasov, doamnei redactor sef  de la acel ziar, cu rugamintea de a ma ajuta sa-mi gasesc un fost coleg de zarca, condamnat si el la ani grei de temnita tot pentru scrisori la Europa Libera, respectiv lui Cornel Chiriac........dupa citeva zile primesc raspuns din partea doamnei redactor sef in care se zicea ca rugamintea mea a fost transmisa mai departe domnului OCTAV BJOZA, care fiind si presedintele asociatiei fostilor detinutii politici este mai bine informat, si ca ma va ajuta........din partea presedintelui .....nimica , si in anul 2010 revin cu un nou mail catre doamna redactor sef al ziarului din Brasov
crezind ca doamna ma uitat.  Primesc dupa citeva zile promisiunea ca va intervenii la domnul O.B. din nou poate domnia sa a uitat, ca doar e presedinte si are multe pe cap..........NIMICA. Revin cu un nou mail la inceputul anului 2011 la care doamna redactor sef isi cere scuze  dinsa in numele domnului .....presedinte, si totusi nimica.


Pe data de 08.octombrie.2011trimit eu , de data asta , un mail direct domnului ....presedinte O.B., in care il intrebam , (deoarece sint si eu un fost detinut politic ), ce pot face pentru a face parte din asociatia pe care ....fara onor ...o conduce. Normal , ca de obicei nici o reactie din partea  domniei sale ......Am sunat la radio Bucuresti FM93,8 povestind toate cele de mai sus, dupa care un om de presa de acolo l-a sunat intrebind-ul, despre mine si la care domnul Presedinte a raspuns : "primesc zilnic mii de mailuri....nu am timp sa citesc toate de la toti necunoscutii....."

Apoi Domnule PRESEDINTE  OCTAV BJOZA , de ce v-ati inhamat la o caruta asa de mare daca nu aveti bun simpt.........pentru doamnele de la Biblioteca Universitara Bucuresti eram tot un necunoscut, dar au avut bunul simpt sa rezolve in doar citeva zile rugamintea mea. Dumneavoastra .....?????????


P.S.
E-mail.........luate la intimplare, care poate il intereseaza pe dm. Presedinte.............................
Emil Hidos  emilhidos@rocketmail.com
9 feb.

către oltita
Buna Ziua, doamna Otilia S.
Pe data de 05 mai .2010 v-am trimis un mail cu o rugaminte, la dv, la care ,prompt am primit raspunsul de mai jos, de unde am retinut promisiunea dv de a ma tine la curent ......azi sintem in 09.02.2011......precis ca ati uitat de mine sau nu ati primit nimica de la dm amintit in mailul de mai jos. 
Cu respect Emil Hidosh



Von: oltita stiuj <oltitas@yahoo.com>
An: emilhidos@rocketmail.com
Gesendet: Montag, den 31. Mai 2010, 22:21:10 Uhr
Betreff: monitorul expres

Stimate domnule Emil Hidos,

Pentru  a afla  ceva despre vechiul dv prieten, voi apela  la ajutorul domului Octav Bjoza, preşedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politic. Este un om de mare incredere, neobosit in demersurile sale pentru sprijinirea fostilor colegi de suferinta si un bun si drag prieten al ziarului nostru.
Va promit sa va tin la curent.
In speranta unor vesti grabnice si bune,
 Oltita Stiuj 
oltita stiuj  oltitas@yahoo.com
9 feb.

către Emil
O, imi pare rau...eu am dat atunci datele dv domnului Bjoza ...dupa ce i-am povestit .....credeam ca a luat dumnealui legatura cu dv....imi pare rau...am sa-l caut pe dl Bjoza . Dansul este foarte ocupat...sau poate s-a intamplat ceva...
Nu, nu am uitat de dv .....


















 

2 comentarii:

  1. Sarbatori fericite.
    http://www.youtube.com/watch?v=a8qE6WQmNus&list=FL8RFAtgcyLrXpI6TRSsGVPg&index=1&feature=plpp_video

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam tare fain, prietene.....la fel iti doresc si eu tie , si familiei tale , tot binele din lume si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere